Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

ЖиттяДівчинку, яку розлучили з матір’ю під час евакуації з «Азовсталі», передали родичам

Продовження історії 4-річної Аліси

Чотирирічна Аліса, яку російські війська розлучили з матір’ю під час евакуації з заводу «Азовсталь», повернулася до рідних. Про це «Радіо Свободі» повідомила керівниця Служби у справах дітей Запорізької області Антоніна Матвєєва.

«Дівчинку наказом служби в справах дітей Запорізької міської ради передано дідусеві. Зроблена була конференція з бабусею, рідною бабусею, яку вона впізнала. Бабуся перебуває в Польщі, тому відбулося відповідне спілкування. Оформили документи, отримали дублікати свідоцтва про народження дівчинки», – розповіла Матвєєва.

Як повідомила уповноважена ВР з прав людини Людмила Денісова, наразі Аліса разом із дядьком прямує до безпечного регіону на заході України. Найближчим часом очікується зустріч дівчинки з бабусею, яка приїде з Польщі. Алісу передадуть їй під опіку як дитину, яка в умовах воєнного стану залишилася без піклування батьків.

«Утім, ця історія матиме щасливе завершення лише після звільнення мами дівчинки з фільтраційного табору та повернення її з окупованої території», – зазначила Денісова.

Як повідомили в обласній службі в справах дитини, це 36-й випадок, зафіксований службою, коли малолітні діти до 14 років прибували під час евакуації до Запоріжжя без своїх батьків.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.