Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

ЖиттяЮрій Андрухович озвучив свій роман «Радіо Ніч» для MEGOGO

Разом із музичним оформленням

На медіасервісі MEGOGO випустили аудіоверсію культового роману Юрія Андруховича «Радіо Ніч». Книжку озвучив сам автор, а також українські актори: Остап Ступка, Анастасія Зюркалова, Віталій Ажнов, Олександр Форманчук і Марічка Штирбулова.

Аудіоверсія має ексклюзивне музичне оформлення. У ній звучить авторська музика українських композиторів Романа Григоріва та Іллі Разумейка, а також композиції гурту Karbido з вокалом Андруховича та виконавиці Марини Вознюк.

«Я писав «Радіо Ніч» так, щоб його хотілося читати (і слухати) вголос. Я перевіряв на слух звучання кожної фрази. Тому аудіоверсія – це чергове втілення мого задуму [...] Раджу до прослуховування аудіокнижку всім, але рекомендую слухати вночі. Впевнений: дуже багатьом із тих, хто навіть читав паперову книжку, «Радіо Ніч» відкриється цілком новими й несподіваними своїми гранями», – поділився Андрухович.

У центрі сюжету книги – музикант Йосип Ротський, який веде нічні ефіри на своїй радіостанції. Поки він веде монологи для слухачів, ми дізнаємося про перебіг життя Йосипа, зокрема про його насичене минуле: участь у революціях, переслідування спецслужб, банківські таємниці, вʼязничний досвід, любовні пригоди. Цьогоріч роман став лауреатом рейтингу «Книжка року 2021» у номінації Красне письменство (Сучасна українська література).

Послухати «Радіо Ніч» можна за передплатою в розділі «Аудіо» через мобільний застосунок MEGOGO, а також через CarPlay чи Android Auto.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.