Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

ЖиттяЄ питання: яку допомогу на дітей під час війни можуть отримати батьки

Від народження дитини до підтримки багатодітних сімей

У час війни уряд надає певну матеріальну допомогу від держави для багатодітних сімей, одиноких матерів і родин із новонародженими дітьми. У телеграм-каналі «Кордони України» зібрали корисні посилання, щоб отримати деталі про цю підтримку.

Право на державну допомогу з огляду на вагітність і пологи мають вагітні жінки (зокрема неповнолітні), які не застраховані в системі загальнообов’язкового державного соціального страхування.

Допомога на дитину надається одному з батьків, у яких народилася дитина, опікуну, які постійно проживають разом із дитиною, з метою створення належних умов для її повноцінного утримання та виховання.

Батьки зобов’язані невідкладно, але не пізніше одного місяця від дня народження дитини, зареєструвати народження дитини в органі державної реєстрації актів цивільного стану.

Документи, щоб отримати ідентифікаційний код подаються до Головного управління Державної податкової служби за місцем реєстрації.

Призначення грошової компенсації вартості одноразової натуральної допомоги «пакунок малюка».

Право на допомогу на дітей одиноким матерям мають одинокі матері, які не перебувають у шлюбі, одинокі усиновлювачі, якщо у свідоцтві про народження дитини або документі про народження дитини відсутній запис про батька (матір).

Щоб оформити допомогу, одному з батьків необхідно звернутися із заявою до органу соціального захисту населення або Центру надання адміністративних послуг.

Установлення статусу, видача посвідчень батькам багатодітної сім’ї та дитини з багатодітної сім’ї.

Державна соціальна допомога призначається й виплачується малозабезпеченим сім’ям, які постійно проживають на території України та з поважних або незалежних від них причин мають середньомісячний сукупний дохід менший від прожиткового мінімуму для сім’ї.

  • Тимчасова допомога дітям, батьки яких ухиляються від сплати аліментів, не можуть утримувати дитину або їхнє місце проживання не відоме

Діти віком до 18 років, батьки яких ухиляються від сплати аліментів, не мають можливості утримувати дитину або місце проживання (перебування) їх не відоме, мають право на тимчасову державну допомогу.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.