Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

Життя«Я можу бути прикладом». Time розповів про іноземних жінок, які воюють в Україні

«росія – імперія зла, а зло треба усунути»

Журнал Time опублікував матеріал про іноземних жінок, які вирішили вступити до лав Міжнародного легіону, щоб захищати Україну.

За словами речника Міжнародного легіону, до його лав входить «пара десятків» жінок із США, Великої Британії, Австралії, Нідерландів, Португалії, Угорщини, Ізраїлю, Грузії й інших країн.

У тексті розповіли про Сандру Андерсен Айру – норвезьку політичну діячку та підприємицю. Із 2017 по 2021 роки Сандра Андерсен Ейра була членкинею Парламенту саамів Норвегії. Після завершення своєї каденції рік подорожувала між Норвегією та США, розширюючи свій рибальський бізнес. За тиждень після повномасштабного вторгнення рф в Україну Сандра приєдналася добровольцем до британсько-американського загону рейнджерів, які прибули до України.

Також Time розповів про Ханну Джарвіс – ветеранку британської армії, яка працює в парламенті Уельсу та планує відправитися до України з медичною допомогою. Джарвіс виховує 8-річну дочку та 6-річного сина. Жінка сказала дітям, що поїде лише до Польщі. «Путін божевільний і не стабільний. Ми повинні протистояти кривдникам [...] Мене критикують люди в інтернеті, які кажуть, що я не переживаю за свою сім’ю. Але саме тому я їду. Я не можу сказати ні матерям, які потребують допомоги. Я можу бути хорошим прикладом для наслідування», – сказала Джарвіс.

Також Time розповів про грузинку Нану Томарадзе, яка була вдома в Тбілісі зі своїм 8-річним сином, коли почалася повномасштабна війна. Її чоловік українець перебував на батьківщині, працюючи в спецслужбах країни. Томарадзе залишила сина в дідуся й поїхала до України автобусом, «повним засмучених грузинів», який прямував до України. Вони приїхали за 5 днів.

Опинившись в Україні, Томарадзе вступила до Міжнародного легіону, де пройшла прискорений курс поводження зі зброєю. За два місяці вона зустрілася зі своїм чоловіком і почала працювати з ним і другом, розміновуючи Київську область. «Усі беруть участь у боротьбі з росією. Ми повинні використовувати нашу енергію для чогось хорошого у світі, щоб зробити його кращим», – сказала Томарадзе.

У матеріалі зазначили, що в час війни гендерні відмінності та стереотипи майже втрачають сенс, адже всі перетворюються у бійців, які мають спільну мету.

«Нас має бути більше. Ми краще стріляємо, більш точно. Чоловіки нам навіть заздрять», – сказала 63-річна Дареян Майсурадзе, яка переїхала з Грузії до Чернівців ще у 2008 році. Жінка вступила до лав тероборони міста після того, як побачила наслідки окупації Бучі. Зокрема, фото загиблих українських дітей.

«росія – імперія зла. А зло треба усунути», – наголосила Майсурадзе.

Фото: Gunnar Bratthammer

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.