Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

ЖиттяДо суду скерували справу щодо російського окупанта, який зґвалтував українку

Військовий скоїв злочин під час окупації Броварського району

В Україні до суду скерували першу справу щодо зґвалтування під час війни. Як повідомила генпрокурорка Ірина Венедіктова, російського військового судитимуть за вбивство цивільного чоловіка та сексуальне насильство над жінкою.

Ідеться про випадок, що трапився в березні під час окупації Броварського району на Київщині. Прокурори встановили, що російський військовий п’яним вдерся до приватного будинку й застрелив господаря. Потім окупант разом з іншим російським військовим неодноразово ґвалтував дружину вбитого чоловіка. Вони погрожували жінці зброєю та насильством стосовно її дитини, яка була поруч із нею.

Окупанта ідентифікували. Як повідомляє Венедіктова, судитимуть Михайла Романова – військовослужбовця 239-го полку 90-ї гвардійської танкової Вітебско-Новгородскої дивізії зс рф.

Наразі обвинувачений не затриманий, його оголосили в розшук. Йому загрожує від 8 років позбавлення волі до довічного ув'язнення.

«Надважлива складова процесу боротьби з використанням зґвалтувань як зброї війни – співпраця жертв із правоохоронними органами. Коли потерпілі будуть готові й почуватимуться в безпеці, вони можуть завжди звернутися до нас по допомогу й за захистом закону», – додала Венедіктова.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.