Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

Життяпутін навмисно провокує голод у світі – президентка Єврокомісії

ЄС намагається допомогти доправити зерно на зовнішні ринки

Блокуючи українські порти та не дозволяючи Україні експортувати зерно, путін навмисно провокує голод у світі. Як пише «Укрінформ», про це заявила президентка Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн на форумі GLOBSEC 2022 у Братиславі.

У промові президентка Єврокомісії наголосила, що путін навмисно блокує експорт зерна через Чорне море, коли 50% Всесвітньої продовольчої програми припадає на українське зерно.

«Нам це зерно конче необхідне. Але він веде свою війну, не відчуваючи найменшої відповідальності за те, що одного дня він постане перед фактом, що з його вини люди помирають від голоду, що голод повертається і є знову рушійною силою у світі. Зараз він свідомо бомбардує та знищує українські сховища зерна», – сказала фон дер Ляєн.

Вона нагадала, що в Україні заблоковано понад 20 мільйонів тонн зерна і Євросоюз встановив спеціальні «коридори солідарності», щоб допомогти вивезти збіжжя суходолом. Це непросте завдання, але, за словами фон дер Ляєн, усі зусилля виправдовують себе.

«Ми знаємо, що Україна може ... прогодувати світ. Близько двох третин території країни становить так званий чорнозем – один із найродючіших ґрунтів у світі. Це є основою чудового українського прапора, що символізує жовте поле під блакитним небом. Саме це і є Україна. Ми хочемо, щоб ця Україна мала майбутнє», – додала фон дер Ляєн.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.