Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

ЖиттяПоліція запустила мобільні групи для фіксації сексуальних злочинів окупантів

Правоохоронці працюють в областях, де велися активні бойові дії

В Україні запрацювала спеціальна поліцейська мобільна група для виявлення та фіксації сексуальних злочинів російських окупантів. Як пише «Громадське», про це заявила заступниця міністра внутрішніх справ Катерина Павліченко під час брифінгу в «Медіацентрі Україна – Укрінформ».

З такою ініціативою виступили МBC і Національна поліція. Cпеціалісти в складі групи мають необхідний досвід роботи з постраждалими від насильства, зокрема з дітьми.

У межах роботи групи поліцейські та психологи спілкуються з місцевими жителями та з’ясовують факти сексуальних злочинів. Співробітники проводять роз’яснювальну роботу та повідомляють, куди необхідно звернутися по допомогу.

Робоча група працює з 18 квітня на Київщині, з 10 травня на Сумщині та з 31 травня на Харківщині. Як повідомила Павліченко, за час роботи на Київщині виявлено 13 потерпілих від сексуальних злочинів. Павліченко зазначила, що до поліції надійшло близько півсотні звернень про сексуальні злочини військових росії на Донеччині, Запоріжжі, Київщині, Луганщині, Харківщині, Херсонщині та Чернігівщині, де велися активні бойові дії.

Окрім цього, поліція розпочала 16 кримінальних проваджень за фактами, коли росіяни зґвалтували мирних жителів.

У правоохоронців є підтверджена інформація про зґвалтування неповнолітніх дівчат і жінок старшого віку. За словами заступниці міністра, у трьох провадженнях уже оголошені підозри.

Окрім цього, під час брифінгу Павліченко закликала ЗМІ дотримуватися журналістської етики під час висвітлення історій жертв сексуальних злочинів, скоєних російськими військовими в Україні. Вона попросила журналістів бути максимально обачними в спілкуванні з потерпілими та висвітленні подій, які ці люди пережили.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.