Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

ЖиттяНа кого підписатися: ілюстраторка, яка веде візуальний щоденник про війну

Яскраві ілюстрації про людей, які застали війну в Україні

Юлія Тверітіна – ілюстраторка, яка живе й викладає в Китаї, співпрацює з японськими та китайськими галереями, а також виставляє роботи на багатьох закордонних виставках. З першого дня повномасштабного вторгнення художниця була на зв’язку з рідними та друзями, які залишилися в Україні. Увесь біль і жахіття, почуті від них, почали поступово з’являтися в роботах Юлії, які зараз утворили повноцінний щоденник війни.

«Зараз у творчості все так чи так зачіпає навколовоєнну тематику. Думаю, що етап адаптації до нового світу в мене ще триває. Сумую за всіма анімаційними проєктами, які наразі заморожені, але я відчуваю , що зовсім скоро знайду сили та натхнення повернутися й до них», – говорить Юлія в коментарі Wonderzine Україна.

У своїх постах ілюстраторка візуалізує історії близьких їй людей, які пережили обстріли Києва, окупацію Бучі, Ірпеня, Маріуполя й інших міст. Багато з них змушені були евакуюватися, ховатися в бомбосховищах, деякі втратили домівки та були розлучені з рідними. На картинах ілюстраторки оживають реальні історії людей, а також її особисті переживання.

Ілюстраторка поділилася, що багато історій ще чекають на своє відтворення: хоч тема й тяжка, але все ж малювання зберігає свій терапевтичний ефект. Це й допомагає Юлії справлятися з напруженням і тривожністю.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.