Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

ЖиттяУкраїнці почали втрачати інтерес до новин і соцмереж – дослідження

Водночас світова спільнота намагається уникати негативні новини

Українці почали втомлюватися від новини, а також менше користуються соцмережами. Про це йдеться в рейтинзі популярних сайтів від Kantar за травень.

У травні всі новинні ресурси втратили в охопленні. Окрім цього, середня частота контакту з сайтами новин зменшилася вдвічі, як порівняти з періодом початку російського повномасштабного вторгнення.

Рейтинг очолили Google, YouTube, Wikipedia та Facebook. Водночас у травні до рейтингу повернулися освітні портали, сайт пошуку роботи, а також онлайн-магазини.

«Після аномального стрибка в березні, коли українці не розуміли, що станеться в наступні декілька годин, нині інтерес до новин зменшився [...] Зараз українці поволі повертаються до звичної активності в інтернеті: онлайн-шопінгу, перевірки погоди, дистанційного навчання та пошуку роботи», – поділилася керівниця проєкту Kantar CMeter Ірина Ворон.

За даними дослідження Reuters Institute for the Study of Journalism, у світі поширюється практика вибіркового уникнення (selective avoidance). Це означає, що люди можуть навмисно уникати негативних новин, які впливають на їхній настрій. Деякі застосовують вибіркове уникнення щодо новин про війну в Україні.

Ілюстрація: icons8

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.