Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

ЖиттяУ США поліція вчинила насильство під час мітингів проти заборони абортів

Правоохоронці штовхали жінок і застосували сльозогінний газ

У США зафіксовані напади поліції та противників абортів на учасниць мітингів проти заборони абортів, які проходять по всій країні. Протести почалися після рішення Верховного Суду США скасувати справу «Ро проти Вейда», яка підтверджує конституційне право американок на аборт.

По всій країні на мітинги вийшли сотні тисяч людей. Протести були переважно мирними, але на деяких спостерігалися випадки насильства з боку поліції, включаючи напади на демонстрантів, й інцидент, коли автомобіль навмисно проїжджав поряд із демонстрантами.

Правоохоронні органи придушили протести в кількох штатах, застосовуючи гумові палиці, примусово розганяючи протестувальників із громадських місць. У штаті Арізона поліція застосувала сльозогінний газ. На деяких протестах поліція також арештувала учасників і учасниць.

На одному з відео зафіксували, як поліцейський штовхає акторку Джоді Світін («Повний будинок»), яка брала участь у протесті в Лос-Анджелесі. «Наша активність триватиме, доки наші голоси не будуть почуті та не будуть вжиті заходи. Це нас не зупинить, ми продовжимо боротися за свої права. Ми не вільні, доки ВСІ ми не будемо вільними», – відреагувала Світін.

«ACLU Південної Кароліни рішуче засуджує насильство проти мирних демонстрантів. Має бути так, щоб ви могли з’явитися й мирно протестувати в цій країні, не боячись насильства чи незаконного арешту», – зауважила Аллен Чейні, прессекретарка відділення Американської спілки громадянських свобод у Південній Кароліні.

Фото: Michael Ade

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.