Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

ЖиттяВ Україні запустять пошив військової форми для жінок

Найчастіше жінкам видають чоловічу форму, яка не забезпечує комфорт

В Україні запустять виробництво спеціальної військової форми для жінок. Ініціаторкою проєкту виступила депутатка Київради Ірина Никорак.

Як зазначила дапутатка, наразі в лавах ЗСУ служать понад 50 тисяч жінок. Це жінки на передовій, парамедикині, танкістки, аеророзвідниці, артилеристки, командирки роти або взводу, які виконують свій військовий обов’язок на рівних засадах із чоловіками. Однак жінкам видають чоловічу форму, яка не може забезпечити комфорт захисницям.

«Комфортна та функціональна амуніція – це базова потреба кожного військового: чоловік це або жінка. Жіночої форми в Україні немає, купити її можна тільки за кордоном або виробити самостійно. Жінкам видають чоловічу військову форму без врахування жіночої фізіології. Майже 90% жінок змушені підшивати форму, якщо, звісно, у них є така можливість в умовах повномасштабної війни. Необхідно забезпечити наших захисниць комфортною та функціональною військовою формою», – розповіла депутатка.

Пошив форми почнуть незабаром в Україні. Лекала розробили, враховуючи найбільш вдалий міжнародний досвід. Кошти на пошив збиратимуть на благодійних аукціонах: лоти надали відомі українські спортсмени, музиканти та публічні діячі.

Фото: АрміяInform

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.