Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

ЖиттяДо закладок: інформаційний сайт для українців, які потребують лікування за кордоном

Для громадян, які живуть з ВІЛ, туберкульозом і не тільки

В Україні запустили портал Treatment4Ukraine про доступне в Європі лікування для громадян, які були змушені виїхати з України. Сайт створили за фінансової підтримки ЄС.

На платформі можна знайти загальні вимоги до українців щодо перебування в певній країні, як отримати доступ до послуг з охорони здоров’я, дізнатися особливості щодо медичного страхування або зв’язатися із сімейним лікарем. Інформація доступна за кожною країною окремо.

Також сайт інформує про послуги для людей, які живуть з ВІЛ, лікують туберкульоз, гепатити В та С, а також перебувають на замісній підтримувальні терапії. Ці розділи містять інформацію про те, які сервіси є безкоштовними, а за які потрібно внести часткову або повну оплату, а також які ліки можна привезти з України для особистого використання.

Додатково вказано, які країни пропонують для українців послуги перекладу за допомогою волонтерських ініціатив, професійних асоціацій або безпосередньо в закладах охорони здоров’я.

Для наповнення команда розробників використовувала офіційні джерела, вебсайти неурядових громадських організацій, що допомагають людям, а також проводила особисті консультації з представниками закладів громадського здоров’я в європейських країнах.

Дані на сайті будуть регулярно оновлюватися відповідно до актуальної інформації в країнах щодо правил реєстрації, перебування й отримання медичної допомоги.

Ілюстрація: Icons8

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.