Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

ЖиттяУ Техасі лікарні припинили робити аборти після скасування рішення «Ро проти Вейда»

Раніше у штаті заборонили аборти з 6 тижня вагітності

У Техасі клініки та фонди абортів припинили процедури з переривання вагітності після того, як Верховний суд США скасував рішення у справі «Ро проти Вейда», дозволивши штатам встановлювати власні закони, що регулюють процедури абортів. Про це пише Texas Tribune.

Минулого року в Техасі заборонили аборти з 6 тижня вагітності, що викликало хвилю протестів по всій країні. Але тепер генеральний прокурор Техасу та деякі активісти проти абортів стверджують, що у штаті взагалі можуть заборонити переривання вагітності після рішення Верховного суду.

«Ми повинні призупинити послуги з абортів у наших окремих організаціях, поки наші юридичні команди продовжують переглядати нищівну постанову та те, як вона впливає на чинні закони Техасу, включаючи повну заборону абортів», – повідомив Джеффрі Гонс, президент і генеральний директор Planned Parenthood South Texas.

Whole Woman’s Health, одна з найбільших організацій, що допомагає робити аборт, тимчасово припинила надання послуг у своїх чотирьох клініках Техасу. «Щоб захистити наших співробітників і пацієнтів від ворожих чиновників у Техасі, ми припинили надавати послуги з проведення абортів», – сказала Емі Гегстром Міллер, президентка Whole Woman's Health.

Генеральний прокурор штату Техасу Кен Пакстон попередив про те, що деякі прокурори можуть негайно розпочати кримінальне переслідування на підставі порушень заборони абортів у Техасі, що передувала справі «Ро проти Вейда».

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.