Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

ЖиттяЖінки, які стануть на військовий облік, не зможуть вільно виїжджати за кордон – Андрусів

Для цього знадобиться дозвіл військкоматів

Жінки, які від 1 жовтня стануть на військовий облік, не зможуть вільно виїжджати за кордон. Як пише Zmina, про це заявив ексрадник глави МВС і керівника Офісу президента Віктор Андрусів.

За словами Андрусіва, виїхати за кордон буде можливо лише зі спеціальним дозволом від військкоматів. «Це так само, як зараз стосується чоловіків. Тобто чоловіки можуть виїхати, але їм потрібен для цього окремий дозвіл або внесення в спеціальну систему. Це стосуватиметься невеликої кількості жінок: 2–3 тисячі осіб. Тобто це ніхто суттєво не відчує», – пояснив Андрусів.

Він додав, що насправді для жінок нічого не змінилося й масштабно їх не будуть викликати до військоматів.

«Жінки постійно були військовозобов’язаними для конкретних професій. Просто раніше цей перелік був вужчий. Зараз цей перелік розширили, зокрема, тепер туди входять і жінки, які працюють на залізниці. Тому що залізниця зараз виконує надзвичайно стратегічну роль і звичайно, що їх будуть теж ставити на військовий облік», – зазначив ексрадник.

Взяття жінок на військовий облік має початися 1 жовтня 2022 року. В умовах воєнного стану можна стати на облік зараз і не чекати жовтня. Це можуть зробити жінки молодші 60 років, які не мають протипоказань через здоров’я та професія чи фах яких є в наказі Міноборони.

ФОТО: ГШУ ЗСУ

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.