Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

ЖиттяВідео дня: виступ 12-річної американки перед республіканцями про право на аборт

«Дехто тут каже, що виступає за життя. А як щодо мого життя?»

12-річна жителька штату Західна Вірджинія виступила з емоційною промовою про право на аборт перед Палатою представників Республіканської партії, які запропонували жорстокий законопроєкт. Про це пише Vice.

Законопроєкт фактично забороняє всі аборти, за винятком тих, які викликані рідкісними захворюваннями, як-от: нежиттєздатний плід, позаматкова вагітність або невідкладна медична допомога. Тепер Сенат штату має його розглянути.

«Я граю у волейбол і займаюся бігом. Моя освіта дуже важлива для мене, і я планую робити великі речі в житті. Якщо чоловік вирішить, що я об’єкт, і чинитиме зі мною невимовні й трагічні речі, чи повинна я, дитина, виносити й народити ще одну дитину?» – сказала 12-річна Еддісон Гарднер.

Гарднер була наймолодшою учасницею публічних слухань перед політиками. Кожен мав лише 45 секунд на виступ.

«Чи маю я піддавати своє тіло фізичній травмі вагітності? Чи маю я страждати від психічних наслідків – дитина, яка не мала права голосу в тому, що робили з моїм тілом? Дехто тут каже, що виступає за життя. А як щодо мого життя? Хіба воно не має значення», – сказала дівчинка.

За кілька годин після виступу Гарднер більшість республіканців схвалила поправку щодо включення винятків для зґвалтування й інцесту приблизно до 14 тижнів вагітності, а також наявності звіту «кваліфікованому співробітнику правоохоронних органів».

Спроби демократів внести поправки до законопроєкту не були успішні. Зокрема, вони пропонувати вилучити кримінальну відповідальність для тих, хто робить аборти, і прибрати обмеження щодо терміну вагітності в разі зґвалтування чи інцесту.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.