Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

ЖиттяВ Україні запустили платформу для постраждалих від сексуального насильства під час війни

Із корисною інформацією про медичну, психологічну і юридичну допомогу

Проєкт Mental Health for Ukraine (MH4U) у партнерстві з консалтинговою агенцією One Health запустили інформаційну платформу «Далі Є» для людей, які пережили сексуальне насильство під час війни. Сайт містить необхідну інформацію про те, як отримати медичну, психологічну і юридичну допомогу.

На сторінці також покроково описують, яким способом можна самостійно допомогти собі в такій ситуації, а також контакти надійних організацій, куди можна звернутися по медичну, психологічну і юридичну допомогу в Україні й Польщі.

Проєкт MH4U ділиться й іншою корисною інформацією, зокрема що робити, якщо ви стали свідком насильства і як спілкуватися з близькою людиною, яка пройшла крізь такий досвід. У кінці сторінки можна знайти розділ з корисними матеріалами для фахівців у сфері психології, юриспруденції й журналістики, як працювати з постраждалими, як етично проводити інтерв’ю й більше.

«На сьогодні ми не знаємо скільки насправді наших людей пережили сексуальне насильство, скоєне російськими військовими. Але є чітке відчуття, що таких випадків багато. Саме тому наше головне завдання – поширити інформацію про те, де можна отримати допомогу й до кого можна звернутися. Щоби люди, які пережили такий досвід, знали, що вони не самі», – поділилася Наталя Ольберт-Сінько, керівна партнерка агенції One Health.

Окрема частина сайту присвячена цінності свідчень людей, які пережили сексуальне насильство під час війни, оскільки слова постраждалих чи свідків мають найбільше значення, щоб притягнути зловмисників до відповідальності.

Станом на липень ООН розглядала понад 150 випадків сексуального насильства з боку російських окупантів, а українські правоохоронці відкрили понад 20 кримінальних проваджень. Але всі установи зауважують, що ці дані – лише верхівка айсберга.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.