Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

ЖиттяFacebook надав поліції персональні дані 17-річної дівчини, яку підозрюють в аборті

Детективи отримали переписку дівчини з її мамою

Facebook надав поліції Небраски особисту інформацію 17-річної американки, яку підозрюють у ймовірних злочинах, пов’язаних з абортом. Про це повідомляє The Guardian.

Facebook передав дані матері і її доньки, яким висунули кримінальні звинувачення за нібито проведення незаконного аборту. За даними Lincoln Journal Star, у червні Facebook передав поліції приватну переписку, у якій вони обговорювали, як отримати таблетки для переривання вагітності. За повідомленнями, строк вагітності дівчини становив більше 20 тижнів. Штат Небраска забороняє аборти після 20 тижня.

Судові документи показали, що технологічні компанії, включаючи Facebook, сприяли кримінальному розслідуванню випадків абортів. Експерти наголосили, що це демонструє важливість шифрування й мінімізації обсягу даних, які Facebook зберігає про своїх користувачів.

Згідно з документами, детектив штату Небраска розслідував «занепокоєння щодо того, що неповнолітня жінка... народила передчасно, імовірно, мертву дитину». Він попросив Meta надати всі повідомлення дівчини у Facebook, фотографії й інші дані для «заяв, які могли б вказати, чи була дитина мертвонародженою».

Тепер 17-річну дівчину судять як повнолітню за проведення аборту після 20 тижня вагітності, проведення аборту без ліцензії, приховування трупа, приховування смерті людини й неправдиве повідомлення.

У відповідь Meta заявила, що запит поліції нібито стосувався не аборту, а інших злочинів, у яких підозрюють дівчину. Повідомляється, що компанія могла відмовитися надавати приватну інформацію дівчини згідно зі своєю політикою.

Розповісти друзям
1 коментарпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.