Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

ЖиттяЖурналістка Катерина Сергацкова виїхала з Києва через погрози життю й безпеці її родини

Журналістка Катерина Сергацкова виїхала з Києва через погрози життю й безпеці її родини
 — Життя на Wonderzine

У мережу виклали її особисті дані

Журналістка Катерина Сергацкова, яка є співзасновницею проєкту «Заборона» й членкинею ГО «Громадське телебачення», змушена поїхати з Києва через погрози життю. Цю інформацію вона підтвердила Wonderzine Україна.

Це сталося після того, як Роман Скрипін, засновник проєкту Skrypin.ua, опублікував у себе на сторінці допис, у якому повідомлялися особисті дані Сергацкової. Зокрема, йшлося про адресу й фото її будинку, а також інформацію про її сім'ю. Пізніше цей допис видалили через скарги. Втім, у іншому пості Скрипін написав, що Сергацкова сама оприлюднювала дані про своє особисте життя. «Не я, або хто інший, втручався в особисте. А саме ця людина своє особисте наполегливо робить публічним».

У відповідь на це організація Human Rights Watch закликала український уряд гарантувати безпеку Сергацковій.

«Журналістам не потрібно боятися за своє життя через те, що вони повідомляють. Українська влада повинна негайно розслідувати ці загрози й гарантувати безпеку Сергацковій та її сім'ї», – сказав директор HRW по Європі й Центральній Азії Х'ю Вільямсон.

Наразі Сергацкова повідомила Wonderzine Україна, що подала заяву в поліцію через пости Романа Скрипіна.

Видання Гендер в деталях написало, що «Скрипін не апелював до професійної діяльності журналістки, але вдався до образ на ґрунті її особистого життя та сина. Цей випадок яскраво ілюструє те, як у публічних конфліктах жінок і досі намагаються дискредитувати через теми материнства, особистого життя, зовнішності тощо».

Конфлікт виникнув через матеріал «Заборони» «Фейсбук заблокував Заборону за критику неонацистів. Виявилося, що українські фактчекери соцмережі тісно з ними товаришують».

У відповідь на розслідування StopFake написали заяву, в якій спростували аргументи стосовно політизованості проєкту, додавши, що фінансово команда ніколи не підтримувалась урядом або політичними силами з України.

Обкладинка: Ekaterina Sergatskova

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.