Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

ЖиттяЗа 30 років пластику у водоймах може бути більше, ніж риби − науковці

Щоб це зупинити, потрібна допомога компаній

Кількість пластику в океанах може зрости втричі до 2040 року, а до 2050 року його може бути у воді більше, ніж риби. Такі висновки спільного дослідження Фонду Еллен Макартур, Оксфордського університету, Університету Лідса й організації Common Seas, пише Independent.

За даними вчених, у 2016 році в океан скинули майже 11 мільйонів тонн пластику, а наступні 20 років в океан викидатимуть понад 29 мільйонів тонн щорічно.

Щоб це зупинити, урядам країн і компаніям потрібно вийти за межі боротьби лише з пластиковими пакетами та соломинками. За планом дослідників, компанії повинні максимально відмовитися від пластикової упаковки з окремих продуктів і замінити її на матеріали багаторазового використання.

«Ми твердо переконані, що намагатися змінити систему з допомогою окремих людей майже неможливо. Основна увага приділяється роботі з бізнесом та урядом, оскільки вони насправді мають можливість змінювати систему», − розповів Роб Опсомер з Фонду Еллен Макартур.

Пластик у водоймах з часом розкладається на мікропластик, який споживають риби, плутаючи його зі справжньою їжею. Пізніше цю ж рибу виловлюють і її можуть їсти люди.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.