Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

ЖиттяДо закладок: освітній серіал про те, як протидіяти домашньому насильству

Безкоштовний курс від МВС і Мінцифри

В Україні запустили безкоштовний освітній серіал про онлайн-інструменти протидії домашньому насильству. Його розробило Міністерство цифрової трансформації разом з Міністерством внутрішніх справ.

«Свобода від насильства є основною складовою безпеки. Не потрібно замовчувати, якщо ви стали свідком або жертвою домашнього насильства. Б’є − це не значить, що любить. Б’є − це кримінальна відповідальність. А цифрові інструменти − це ще одна дододаткова можливість захистити себе», − пояснюють у проєкті.

Серіал складається з п’яти серій тривалістю від 3 до 5 хвилин. Кожна серія розглядає одну тему, що таке домашнє насильство, до кого звертатися по допомогу, як захистити себе та як допомогти постраждалим від домашнього насильства.

Серед запрошених гостей серіалу − ведуча Марія Єфросініна, засновниця «Куражу» Альона Гудкова та заступник начальника Департаменту патрульної поліції Олексій Білошицький.


Через пандемію COVID-19 у світі збільшився рівень домашнього насильства. За даними ООН, 243 мільйони жінок і дівчат у віці від 15 до 49 років постраждали від фізичного чи сексуального насильства від партнера за останні 12 місяців.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.