Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

ЖиттяПіклуватися про себе. 9 Instagram-акаунтів, у яких розповідають про ментальне здоров’я

Піклуватися про себе. 9 Instagram-акаунтів, у яких розповідають про ментальне здоров’я — Життя на Wonderzine

Дійсно корисний контент

Соціальні мережі займають значну частину нашої рутини. Хтось гортає стрічку, як тільки прокидається зранку, а хтось застосовує їх як привід відволіктися від важливіших справ. Та як би часто ми не заходили в застосунки, головне, на що слід звернути увагу, – контент, який ми обираємо щоразу, коли відкриваємо стрічку.

Провівши в соціальній мережі певний час, проаналізуйте свої враження: це позитив і натхнення, або заздрощі й тривога? Ми радимо 9 Instagram-акаунтів, які створюють дійсно корисний контент і нагадують підписникам дбати про себе.

Люсі Шерідан

Коуч із Британії, яку називають королевою самоцінності, має майже 60 тисяч підписників. У своїх постах Люсі Шерідан учить підписників, як боротися з постійним порівнянням себе з іншими. Блогерка та письменниця розповідала, що сама стикнулася з такою проблемою:

«Не так давно я була настільки не впевненою, що плакала в туалеті на роботі, яку ненавиділа. Я постійно порівнювала себе з іншими й через це зіткнулася з багатьма проблемами: ревнощі, невпевненість, нехтування здоров’ям, грошима та стосунками. Список можна продовжувати».

Сьогодні Люсі пише книжки, проводить лекції та створює якісний контент із самопізнання для своїх підписників.

Зої Сагг

Хоча Зої найбільше відома як авторка розважального контенту, вона ніколи не приховувала власних проблем із ментальним здоров’ям. Із підліткового віку в неї почалися панічні атаки, про що вона розповіла у своїх відео на YouTube. Серед них – ролик із порадами, як знизити тривожність, а також бесіда з її терапевтом. Популярна британська блогерка щиро ділиться своїми переживаннями та дає поради підписникам.

The Just Girl Project

Проєкт під назвою «Просто дівчина» створений для натхнення та мотивації жінок. У їхньому акаунті обговорюють такі питання, як: бодішеймінг, психічне здоров’я, стосунки та прийняття себе. Ще одна фішка проєкту – корисний і розважальний контент, оформлений яскравими ілюстраціями. «Це мистецький рух, який дозволяє дівчатам приймати свій запал і пристрасть, бути відвертими й чесними із собою та брати участь у боротьбі за свої права», − розповідають у проєкті.
Більше про нього ми писали тут: на кого підписатися: Instagram-спільнота жінок про психічне здоров’я та любов до себе.

Хейлі Вівер

View this post on Instagram

A post shared by Haley Weaver (@haleydrewthis)

Американка Хейлі Вівер малює оригінальні ілюстрації та доповнює їх важливою інформацією: від життєвих ситуацій до цікавих статистичних даних. На акаунт із милими зображеннями із сердечком уже підписалися майже 300 тисяч людей.

Dr. Michaela

Психотерапевтка Мікейла працює в психології вже більше 10 років. Головна її мета – зробити лікування проблем ментального здоров’я більш доступним. Саме це вона й робить для підписників в Instagram: тут і чек-листи із самодопомоги, і лонгріди із відповідями на питання, і підписка на щоденні мотивувальні листи на пошту.

Матильда Джерф

Хоча акаунт Матильди вже перейшов поріг у мільйон читачів, тут дуже затишно. Шведська Instagram-блогерка не лише дає поради зі стилю, але й піклується про внутрішній стан своїх підписників. Саме тому Матильда чи не щоденно репостить цитати, що надихають, про любов до себе, а також щиро відповідає на запитання, не приховуючи своїх проблем і недоліків.

Марчела Сабіа

Марчела із Бразилії створює ілюстрації вже п’ять років. У своїх публікаціях вона акцентує увагу на таких темах, як: фемінізм, прийняття свого тіла, ментальне здоров’я та взаємодія зі світом. Наприклад, нещодавно вона розповіла підписникам про свій розрив стосунків і примирення з тим, що сталося. «Сподіваюся, кожний відчуває тепло, коли заходить на мою сторінку», – пише Марчела.

Даніель Каттон

Якщо вам набридло гортати стрічку з ідеально відредагованими продуманими фото, вам сподобається акаунт цієї дівчини. «Стурбована Даніель» – таку назву має сайт англійки Даніель Каттон, яка розповідає свою історію лікування проблем із психічним здоров’ям і шлях до прийняття себе. В Instagram дівчини можна прочитати тексти, що надихають, про стандарти краси, упевненість і реагування на хейт, а також побачити креативні невідредаговані фото.

Джулі Сміт

View this post on Instagram

A post shared by Dr Julie Smith | Psychologist (@drjuliesmith)

Блогерка та докторка з психології Джулі Сміт досліджує психічне здоров’я й тонкощі людського розуму. Про це вона й розповідає у своїх тік-токах і публікаціях в Instagram. Джулі переконана, що терапія має бути доступною кожному, хто її потребує. Саме тому вона проводить безкоштовні курси та загалом створює корисний навчальний контент.

Текст:

Анастасія Матрунич

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.