Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

Життя80 відсотків телеканалів ігнорують жінок у спорті – результати 30-річного дослідження

95% програм були зосереджені на чоловічому спорті

Університет Південної Каліфорнії та Університет Пердью опублікував результати 30-річного дослідження, яке доводить, що телебачення недостатньо висвітлює жінок у спорті.

Дослідники виявили, що 80% спортивних новин та шоу не включали жодної історії про жіночий спорт. Загальна частка спортивного висвітлення за участю жінок була низькою протягом всього дослідження. У 2019 році 95% спортивних програм, які аналізували в експерименті, були зосереджені лише на чоловічому спорті.

Дослідники відмітили і позитивні зміни: канали та відомі газети почали частіше транслювати жіночі матчі. Проте висвітлення жіночого спорту не зросло з точки зору телевізійних новин та програм, які є основними для спортивної аудиторії.

«Новини та преса зосереджуються на великій трійці «чоловічих» видів спорту – футболі, баскетболі та бейсболі. Про них аудиторія прагне знати найбільше. Тим часом інформації про жіночий спорт все менше. Це важливо, якщо врахувати зусилля дівчат та жінок щодо досягнення рівних можливостей, ресурсів, зарплати та поваги у спорті», – коментує результати автор дослідження Майкл Месснер.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.