Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

Життя«Слухати історії було важко, але вони надихали». Дивіться проєкт, присвячений жінкам з ендометріозом

18 героїнь у зворушливому фотопроєкті

На честь місяця обізнаності про ендометріоз шведсько-британська фотографка Естер Кіт зняла 18 жінок для свого проєкту W I T H I N. Про це пише Refinery29.

«Я спостерігала, як моя хороша подруга боролася з ендометріозом, наполягаючи на серйозному сприйнятті лікарів. І почала думати, як багато жінок би просто відступили після першого, другого чи третього разу, коли лікарі відмовляли їм і казали, що це просто біль від місячних. Я хотіла зробити щось, щоб допомогти проінформувати інших жінок про цей стан. І врешті-решт змінити діалог настільки, щоб люди почувалися почутими і їм не потрібно було битися, щоб поставити діагноз», – поділилася Кіт.

На фото зображені жінки різного віку в портретах і на групових кадрах. Хоча на них видно їхні обличчя, імена в проєкті не згадуються. Також Кіт сфотографувала шрами після операцій. Фотографка взяла їх до уваги, оскільки в багатьох хворих майже немає зовнішніх ознак ендометріозу, і від цього ще важче виявити хворобу.

«Поки жінки чекали своєї черги, вони сиділи за лаштунками в халатах, обмінювалися історіями та ставили одна одній запитання. Це був досить емоційний день, були й сльози, і багато сміху. Чути деякі історії було важко, але вони надихали. Ці дивовижні жінки пережили так багато, і їх так довго ігнорували. Та все ж вони були готові поділитися цим і буквально оголити все, сподіваючись, що зможуть змінити ситуацію хоча б для однієї жінки», – розповіла Кіт Refinery29.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.