Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

ЖиттяДепресія впливає на самотність у зрілому віці – дослідження

Тим часом як тривожність не впливає на майбутні стосунки

Переживання депресії в молодому віці впливає на стосунки у зрілості. Про це написали PsyPost із посиланням на дослідження в журналі Epidemiology and Psychiatric Sciences.

В експерименті взяли участь австралійці віком від 20 до 24 років, які не були одружені та не мали тривалих стосунків на початку дослідження. Протягом 12 років автори збирали дані інтервалом що 4 роки.

Результати показали, що депресія суттєво впливала на те, що в подальшому учасники залишалися неодруженими. У дослідженні зазначили, що тривожність не має такого впливу. Водночас ті, хто знайшов партнера та страждав від депресії або тривожності, мали конфлікти й не були задоволені стосунками. Результати не змінилися навіть після пристосування до різних соціально-економічних факторів. 

Автори зазначають, що дослідження не включає механізми, за допомогою яких депресія та тривога можуть впливати на стосунки пізніше. Розроблення терапевтичних втручань вимагає розуміння поведінки та процесів мислення конкретної людини.

Вони ж посилаються на минулі дослідження за темою стосунків, які доводять користь та ефективність міцного партнерства й підтримки всередині пари. Те, що проблеми психічного здоров’я негативно впливають на стосунки, які повинні допомогти полегшити симптоми, є важливим відкриттям і потребує глибшого дослідження.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.