Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

ЖиттяНа кого підписатися: 13-річна дизайнерка й активістка Ешлін Со

Дівчинка представляє колекції в Нью-Йорку й організовує мітинги

Ешлін Со – активістка, яка виступає проти ненависті до американців азіатського походження, і дизайнерка одягу, представленого на тижні моди в Нью-Йорку. А ще Ешлін 13 років, і вона учениця 7 класу.

Дівчинка почала шити, коли їй було 6 років, а в 9 випустила свою першу колекцію. У 2020 році Ешлін представила лінійку під час тижня моди в Нью-Йорку. До колекції, натхненної космічними тілами, увійшли 15 образів з одягом незвичних форм. Із початку пандемії Со почала створювати маски для медсестер і лікарів по всій території США.

Окрім захоплення модою, Ешлін активно виражає свою соціальну позицію. У 2020 році злочинність проти американців азіатського походження зросла майже на 150%. Після збільшення випадків насилля, грабування та вбивств із мотивів расової нетерпимості Ешлін почала відвідувати мітинги, один із яких вона організувала разом із мамою.

«Мій учитель з фізкультури взагалі не читає новини, тому він не чув про расистські напади. Здається, це випадково висвітилося в його пошуці Google, і він упізнав мене. Він прочитав статтю та зрозумів, що це відбувається саме зараз, прямо тут, в Америці. Це саме те, що я хотіла, – сприяти обізнаності та навчати історії, а також розповідати про те, що відбувається зараз. Усе це насильство повинно припинитися», – ділиться Ешлін.

У своєму інстаграмі дівчинка показує процес створення одягу, залишає посилання на петиції й пише тексти, які мотивують боротися за краще майбутнє для кожного.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.