Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

ЖиттяДивіться документальний фільм «Я не зламалась» про життя українок у 1990-х

До Всесвітнього дня матері

Новий епізод документального серіалу «НАШІ 30» від «Суспільного» розповідає історії українських жінок, життя яких радикально змінилося в 1990-х. Через дефіцит і безгрошів’я вони змушені були емігрувати за кордон, змінювати професію чи будувати власну справу, не маючи правил та інструкцій.

Одна з героїнь «Я не зламалась», Світлана, згадує, як залишила роботу бібліотекарки та разом з іншими жінками почала їздити торгувати в сусідні країни. А її колега Наталя працювала на базарі поруч із професорами, балеринами, музикантами. «Коли йдеться про виживання родини, тобі не до думок про ганьбу», – додає Світлана.

«Я не зламалась» – це історія про наших мам, у яких у 1990-ті не було ані часу перелаштуватися на нові правила, ані другої спроби в ухваленні самостійних рішень. Вони не брали участь в історичних процесах народження нового суспільства, а виживали. У них тоді не було змоги рефлексували щодо ролі жінки в суспільстві. Тому ця рефлексія лишається за нами», – говорить співавторка фільму Анна Єресько.

Переглянути фільм можна 10 травня на регіональних телеканалах «Суспільного» о 20:00 або на ютуб-каналі UA: ПЕРШИЙ о 21:00 11 травня.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.