Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

ЖиттяЄ питання: чи впливають стосунки з батьком на токсичну маскулінність чоловіків?

Річ не тільки у вихованні

Психологічні травми нерідко пояснюють вихованням і сімейними проблемами. Не винятком є й токсична маскулінність, наявність якої часто обґрунтовують холодними стосунками між сином і батьком.

Учені з Федерального університету Австралії вирішили перевірити, які чинники впливають на розвиток токсичної маскулінності в дорослому віці. До онлайн-опитування залучили 188 чоловіків віком від 18 до 62 років.

Запитання поділили на три блоки: перший про соціальні стосунки респондента, другий про переживання дитячого досвіду, а в третьому окреслили характерні риси, що показують рівень токсичності маскулінності індивіда. Результати дослідження оформили в порядку спадання: від чинників, які найбільше впливають на токсичну маскулінність, до тих, які впливають мало або не впливають зовсім.

Виявилося, що стосунки батька з сином не впливають на прояви токсичної маскулінності. Так само не є вирішальними негативний досвід у дитинстві, стосунки матері й сина та родинна підтримка. Найбільш впливовим фактором стали стосунки з однолітками. Відсутність підтримки з боку друзів, знайомих, товаришів збільшує прояви токсичної маскулінності, навіть якщо стосунки з родиною й іншими людьми будуть ідеальні.

Опитування також продемонструвало, що чоловіки, схильні до токсичної маскулінності, мають мало друзів своєї статі й будують неміцні дружні стосунки.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.