Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

ЖиттяМайже половина українських працедавців вважають робітників старше 40 менш ефективними

Працівників старше 65 років не наймає кожен 7 роботодавець

Онлайн-сервіс «OLX Робота» представив результати дослідження щодо працевлаштування українців старше 40 років. Компанія дослідила причини проблеми пошуку роботи через вік зі сторони працедавців після опитування, яке показало,  що кожен третій працівник старше 40 років мав проблеми з пошуком роботи через свій вік.

За результатами дослідження, тільки 18% опитаних працедавців мають у штаті найбільше співробітників старше 40 років. Близько 13% заявили, що не наймають співробітників старше 65 років, пояснюючи свою позицію специфікою роботи, яка вимагає фізичних навантажень.

Значно більша частина працедавців (39%) намагаються наймати як молодих, так і старших працівників до 45 років і частіше звертають увагу на досвід, а не на вік. Абсолютна більшість роботодавців, 94%, стверджують, що рівень зарплати не залежить від віку. Водночас відмову в працевлаштуванні старшому поколінню найчастіше пояснюють фізичними навантаженнями, які є частиною виконуваної роботи. Цю причину назвали 31% роботодавців.

Близько половини працедавців вважають старше покоління однаково хорошими працівниками, кожен десятий вважає їх навіть більш продуктивними за молодих. Такий же відсоток упевнений, що співробітники старше 40 років менш ефективні.

У дослідженні зазначили, що ігнорування проблеми вікової дискримінації може нести негативний вплив як на економіку, так і на соціально-демографічну ситуацію країни. За оцінками експертів, у всьому світі близько 6,33 мільйона випадків депресії можуть бути спричинені ейджизмом, водночас у менш розвинених країнах такі випадки трапляються в 6 разів частіше. Глобальні економічні втрати від депресивних і тривожних розладів оцінюються ВООЗ у трильйон доларів щорічно.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.