Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

ЖиттяСексуалізоване зображення журналісток впливає на стереотипи в реальному житті – дослідження

Автори назвали це «порочним колом сексизму»

Учені Університету Флориди виявили, що зображення журналісток у кіно та на телебаченні підживлює сексизм до жінок цієї професії в суспільстві.

Автори стверджують, що чи не щоразу, коли у фільмі чи серіалі показують журналістку, у якийсь момент за сюжетом вона вступає в сексуальні стосунки з одним із героїв. Прикладами назвали персонажок стрічок «Дівчина без комплексів», «Дякую вам за куріння», «Топ-5» і серіалів «Дівчата Ґілмор: Пори року» та «Картковий будинок».

Окрім цього, професори намагалися визначити, хто може вірити в подібні стереотипи в реальному житті. У результаті вони не виявили різниці між чоловіками чи жінками, а також між лібералами та консерваторами, що свідчить про низький рівень довіри до головних ЗМІ.

Однак люди, які вже дотримувалися стереотипних або сексистських поглядів на жінок, найчастіше вважали, що подібні сексуалізовані зображення журналісток були точні. Автори дослідження назвали це «порочним колом сексизму».

У текст дослідження додали опитування, проведене ЮНЕСКО, у якому взяла участь 901 журналістка із 125 країн світу. За його результатами, 73% з них зазнали домагань онлайн. Ще одне опитування журналісток і гендерно нейтральних журналістів у США та Канаді показало, що 85% менше відчувають себе в безпеці за останні п’ять років.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.