Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

ЖиттяНові враження впливають на молодість нашого розуму – дослідження

І яку роль тут відіграє середовище

Нові навички, спілкування та відхід від рутини впливають на активність нашого мозку. Це виявили дослідники журналу Nature Communications.

Для свого дослідження автори порівняли характер епігенетичних скупчень у мишей, які утримувались у звичайних клітках, та тих, які три місяці жили в особливо стимулюючому середовищі з іграшками та тунелями.

Учені виявили, що у тих мишей, яких стимулювало середовище, з віком спостерігалися лише незначні зміни в деяких хімічних мітках ДНК. У мишей із середовищем з нижчим стимулом ці зміни були набагато більш виражені.

Так отримані результати надають перші свідчення щодо того, що стимуляція мозку тренуванням і зовнішніми подразниками може посилювати когнітивну продуктивність на молекулярному рівні.

«Звичайно, питання полягає в тому, наскільки наші висновки стосуються і людей. Тут ситуація, швидше за все, буде більш складною. Зрештою, мова йде про те, як умови життя впливають на поведінку, і те, як люди реагують на зовнішні подразники. Це набагато складніше, ніж у мишей. Однак у нас є вагомі підстави вважати, що основні епігенетичні принципи у людей такі ж самі», – пишуть автори.

У підсумку дослідження вони зазначили, що різноманітне повсякденне життя не лише підтримує психічну форму, завдяки цьому ділянки мозку також здатні залишатися генетично молодими.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.