Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

ЖиттяWoman written by men. Тіктокерки показують, як чоловіки описують жіночих персонажок у новому тренді

І порівнюють, як про жінок пишуть інші жінки

У новому тренді під хештегом #womanwrittenbymen тіктокерки показують, як режисери або письменники часто описують жіночих персонажок у своїх роботах. Мета подібних відео – показати, наскільки деякі автори можуть сексуалізувати жіночі образи.

@janiceglimmer

I always wake up like this ?? ##womanwrittenbymen ##outfit ##filmtok ##morningroutine ##comingofagemovie

♬ original sound - Evé
@xowiejones

pov im a woman taking a bubble bath written by a man

♬ original sound - Evé

Під пісню Give me a reason to love you тіктокерки зображують буденні справи, якби про них писав чоловік, і додають позначку POV (point of view). Серед таких роликів – «я жінка, про яку написав чоловік і яка миє підлогу», «я жінка, про яку написав чоловік і яка розлючена», «я жінка, про яку написав чоловік і яка читає книжку».

@heliinchen

They never really need those glasses and ponytail = ugly ???? ##malegaze ##womanwrittenbymen ##foryou ##fy ##trend ##comedy

♬ original sound - Evé
@gabiizaton

why tf they are always almost naked in the middle of the jungle jsjsgskak ##womanwrittenbymen ##trending ##dlaciebie ##fyp ##foryou

♬ original sound - Evé

У таких відео дівчата показують себе в більш відкритому одязі, із зачіскою та макіяжем. Окрім цього, майже завжди вони навіть не мають реплік, а всі емоції зображають гіперболізовано та несхоже на дійсність. Також під хештегом можна знайти відео, де користувачки наголошують на відсутності різноманітності. Наприклад, одна з тіктокерок написала «я повна сексуальна жінка, про яку написав чоловік» і показала порожню кімнату.

@juliamusic.off

##writtenbymen ##writtenbyaman ##malegaze ##comedy

♬ original sound - Evé

На противагу подібним роликам тіктокерки передають образи жінок, про яких писали б інші жінки. Такі персонажки мають змогу показати себе з інших сторін і мають більш наближені до реальності образи. Водночас слід пам’ятати, що жінки також можуть стереотипно зображувати своїх героїнь, наприклад, приписувати їм образ «скромної дівчини», яка не любить себе та показує свій характер тільки з розвитком подій.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.