Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

ЖиттяДо закладок: підтримка від віртуальної мами в каналі «Мама в телеграмі»

«Усе, що з тобою відбувається, – це важливо»

Телеграм-канал «Мама в телеграмі» – це бот, який двічі на день надсилає повідомлення про турботу та підтримку від уявної мами.

Повідомлення в каналі закликають приймати свої емоції, не боятися просити про допомогу, оберігати та любити себе. Пости починаються зі слів «моя хороша», «мій хлопчику», «донечка», що створює читачам атмосферу любові та підтримки з перших секунд перебування на каналі.

Авторкою боту є українська психологиня та журналістка Ірина Тепаленко. Вона впевнена: скільки б років не було людині, усередині неї живе маленька дитина, яка чекає на схвалення, потребує любові та визнання від батьків.

Ідея проєкту виникла в травні 2017 року. Тоді Ірина вивчала транзакційний аналіз, в основі якого важливість приємних слів. Жінка переконана, що вони необхідні людині як їжа, повітря чи сон. Засновник теорії транзакційного аналізу Ерік Берн називав ці слова «погладжуваннями».

«Читаючи про те, як важливо людям чути приємні слова, я подумала, як чудово було б створити місце, де люди могли б це отримати. Так і виник канал «Мама в телеграмі», – розповіла в коментарі для Wonderzine Україна Ірина Тепаленко.

«Спочатку кількість підписників була незначна, та згодом вони почали пересилати одне одному повідомлення, позначати канал у соціальних мережах і цитувати мої слова. Я часто отримую повідомлення від вдячних читачів. Вони пишуть, що мої повідомлення прийшли їм у найпотрібніший момент, немов вони цілий день чекали саме на них».

Також, за словами авторки, телеграм-канал «Мама в телеграмі» – це можливість сформувати в собі щирого та відкритого дорослого.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.