Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

ЖиттяЛайки в соцмережах заохочують нас частіше виражати обурення – дослідження

Нагорода за негативне висловлювання

Ми частіше обурюємося в інтернеті, тому що отримуємо за це більше лайків. Це дослідили в Єльському університеті, проаналізувавши 12,7 мільйона твітів від 7,331 користувача.

Коли люди виражають обурення в соціальних мережах, вони отримують більше лайків і поширень. Тож формується зв’язок, що отримаємо винагороду, схвалення за своє незадоволення, тому й продовжуємо публікувати негативні вислови.

За словами дослідників, на частоту обурення також впливає те, на кого ми підписані. Якщо наші підписники постійно чимось обурюються, то така поведінка стає для нас нормою й ми також починаємо частіше виражати своє роздратування. У такому разі навіть не важливе схвалення підписників: людина буде ділитися незадоволенням незалежно від кількості вподобань і поширень.

Оточення та соціальне схвалення впливають на нас і поза мережею, проте інтернет значно посилює їхнє значення. Ми дуже засмучуємося, якщо фото в інстаграмі набирає мало коментарів. І починаємо публікувати контент, який точно набере достатньо уваги. Тобто своє обурення.

Соціальні мережі стали комерційною платформою, що спонукає створювати контент, який набере більше уваги, якщо хочемо отримувати більше грошей за рекламу. Тому блогери часто використовують публікації із незадоволенням, щоб заробити. А звичайні користувачі отримують стрічку повну негативу та нормалізують для себе постійне обурення.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.