Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

ЖиттяНа кого підписатися: інстаграм ілюстраторки про зморшки, місячні та побутову рутину

Позитивний погляд на всім знайомі ситуації

Ніна Косфорд – британська художниця, яка привертає увагу до щоденного життя жінок у найрізноманітніших аспектах: від зовнішнього вигляду до душевних переживань. Ілюстраторка співпрацює з HBO, друкованими й онлайн-виданнями, а також ділиться творчістю у своєму інстаграмі, що має вже понад 300 тисяч підписників.

«Зараз більше ніж коли-небудь ідентичність і порівняння себе з іншими є надважливими темами для жінок, і через свої малюнки я намагаюся внести в них трохи розуміння та гумору, використовуючи себе як приклад», – ділиться Ніна. Вона підкреслює необхідність говорити на ці теми та давати іншим розуміти, що вони не одні у своєму досвіді.

Художниця любить подорожувати та спостерігати за людьми, що дає їй можливість створювати універсальні роботи, зрозумілі жінкам різних країн, професій і статусів. Ніна розповідає, що переносить зображення, вигадані чи щойно побачені в житті, зі скетчбука на папір й одразу в інстаграм, ділячись таким способом враженнями чи думками з аудиторією.

Ілюстрації в яскравому й водночас простому стилі піднімають не великі, але значущі теми, на яких незавжди акцентувалися та які часто замовчуються, наприклад, дискомфорт за ПМС, зморшки на обличчі, незручності зі спідньою білизною чи «неідеальний» побут під час локдауну.

Зазвичай в ілюстрованих мініісторіях зображена одна й та сама героїня в різних ситуаціях і вбраннях, проте періодично Ніна присвячує пости людям із різною фігурою чи пігментацією, а також відомим жінкам, які посприяли емансипації в різних сферах: від політики до космонавтики.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.