Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

ЖиттяНа кого підписатися: блогерка, яка доводить, що можна готувати їжу без відходів

Як відмовитися від пластику та викидати менше продуктів

Анн-Марі Боно відома як «шефиня без відходів». Вона американка, яка власним прикладом доводить, що можна насолоджуватися їжею, економити та водночас не шкодити довкіллю. Свій досвід жінка виклала в інстаграмі, власному блозі, а також у книзі авторських рецептів.

«Нам потрібні не кілька людей, які практикують безвідходне життя ідеально. Нам потрібні мільйони, які практикують його неідеально», – ця фраза Анн-Марі стала знаменитою. Жінка розповідає, що розпочала свій шлях у 2011 році, коли вирішила повністю відмовитися від пластику.

Із часом вона усвідомила, що найбільша частина побутових відходів припадає на кухню: ми плануємо заздалегідь, що приготувати, накуповуємо для цього продукти, запаковані в поліетилен, у магазині піддаємося спокусі придбати зайве, а потім немало викидаємо, забруднюючи довкілля.

Блогерка купує необроблені продукти на ринку, користується багаторазовою тарою чи екологічним пакуванням, запасає воду, експериментує в приготуванні їжі та ніколи нічого не викидає, натомість дає решткам, які не потрапили на стіл, друге життя.

Анн-Марі не просто готує безвідходно, вона робить це творчо: за її словами, використовуючи те, що вже є в холодильнику, а не купуючи продукти спеціально, можна задіяти креативність і вигадати купу нових страв. Саме такими доступними рецептами, а також лайфхаками й замітками екологічного життя ділиться жінка.

В інстаграмі можна побачити, як блогерка пече домашній хліб, заготовляє овочі й фрукти, ходить до магазину, доглядає за власними рослинами й надихає підписників фотографіями апетитних і корисних страв: від супів до печива. Також вона розповідає, як «бунтувати» проти культури споживання та заново відкривати ті екопрактики, які раніше були нормою, наприклад їсти сезонні овочі, куплені в місцевих.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.