Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

ЖиттяІнтернет не робить людей токсичними, а лише транслює їхні негативні якості – дослідження

На основі аналізу політичних дискусій онлайн та офлайн

Інтернет не впливає на агресію, токсичність і відсутність співчуття в людей, а лише робить ці якості помітнішими. Про це свідчить дослідження журналу American Political Science Review, повідомляє EurekAlert.

Дослідники з кафедри політології Орхуського університету опитали 8 тисяч американців і данців щодо їхнього досвіду та поведінки під час політичних дискусій, які відбувалися онлайн чи офлайн.

«Існує багато психологічних причин, чому нам може бути важче контролювати свій настрій в інтернеті. Ми не бачимо облич тих, із ким сперечаємося, і швидкість письмової форми спілкування може легко привести до непорозумінь», – пояснив автор дослідження Александер Бор.

Результати опитування показали, що ті, хто схильний до ворожості під час політичних дискусій в інтернеті, повідомляють про ту ж агресивність у політичних дискусіях наживо. Свою поведінку вони мотивують прагненням до визнання та статусу.

За результатами, інтернет не впливає на підвищену токсичність або агресивність людей. Навпаки, агресивні люди використовують його для власних цілей. На думку авторів, це доводить, що «ворожість в інтернеті не випадковість, а навмисна стратегія».

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.