Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

ЖиттяДіти, які проводять більше часу в гаджетах, мають кращі соціальні зв’язки – дослідження

Екранний час рідко негативно впливає на поведінку

Школярі, які частіше користуються гаджетами, не набагато частіше мають розлади уваги, порушення сну або гіршу успішність за інших. Водночас вони, як правило, мають більше близьких друзів. Про це свідчить дослідження вчених Університету Колорадо в США.

У дослідженні взяли участь 11,8 тисячі дітей у віці 9 та 10 років. Психологи проаналізували їхні анкети про час користування гаджетом, звіти батьків про проблеми з поведінкою й успішністю, а також провели діагностику психологічного благополуччя дітей.

У результаті вчені виявили, що соціально-економічний статус дитини в 2,5 разу сильніше впливає на проблеми з поведінкою, ніж часте використання гаджета. Екранний час вплинув лише на різницю у 2% за показниками в дітей.

Хлопчики проводять за екраном гаджета на 45 хвилин більше, ніж дівчата. Щодо контенту, дівчата віддають перевагу соціальним мережам, а хлопці – відеоіграм.

За словами вчених, зв’язок між екранним часом і певними психологічними проблемами необов’язково викликаний використанням гаджета, але вони можуть бути пов’язані. Наприклад, батьки з більшою ймовірністю дадуть відеогру дитині з проявами агресії або браком уваги, а діти, які мають проблеми зі сном, користуються гаджетом, щоб витратити час.

Учені підкреслили, що результати можуть не підходити дітям старшого віку, тому вони працюватимуть над продовженням дослідження.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.