Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

ЖиттяВід нейробіології до дослідження океану: в Україні запустили відеопроєкт «Науковиці»

Серія відео про жінок у STEM

Громадська організація Inscience створила відеопроєкт «Науковиці», до якого ввійшли документальні відео про чотирьох українських жінок у науці.

Проєкт «Науковиці» описують як коротке road-movie світом науки: від нейробіології та дослідження китів до вивчення внутрішніх хвиль океану. Відео створили з метою надихнути дівчат обирати STEM-спеціальності для навчання та кар’єри, адже, за статистикою їх, лише 23% абітурієнток обирають STEM спеціальності.

Серед героїнь фільму – нейробіологиня, яка вирощує мозкові органоїди, зоологиня, яка вивчає великих хижаків, математикиня, яка досліджує внутрішні хвилі океану, а також морська біологиня, яка вивчає китів, дельфінів і тюленів.

«Українські науковиці – це справжні супергероїні нашого часу. У циклі відео ми хотіли розкрити їхні особисті та професійні історії. Показати світу, як це – вирощувати «маленькі мізки» в лабораторії, щоб дослідити генетичні хвороби, або ж 18 місяців жити на станції в Антарктиці й спостерігати за китами й морськими котиками. Кожен має побачити ці відеоісторії, щоб усвідомити, наскільки часом складною, але вкрай важливою та захопливою є робота українських науковиць», – пояснює Анна Орєхова, співзасновниця Inscience.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.