Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

ЖиттяДо закладок: школа безпеки «Тям» – уроки для батьків і дітей про те, як запобігти насильству

Безкоштовні курси та поради

Український фонд «Благополуччя дітей» і бюро «До речі» розробили школу безпеки «ТЯМ», щоб підвищити обізнаності щодо запобігання сексуальному насильству над дітьми. Це своєрідний довідник, де діляться знаннями та практиками, щоб підготувати дітей до самостійного життя й уберегти їх від безправ’я, насильства й ризикованої поведінки.

За статистикою, в Україні та Європі кожна п’ята дитина зазнала бодай однієї форми сексуального насильства офлайн. Водночас за останній рік 1 з 4 дітей (23,5%) зіткнулася з однією з форм сексуального насильства онлайн. Серед тих, хто ділився пережитим, тільки третина розповіла дорослим.

За словами розробників, родини мають будувати з дітьми довірливі стосунки та навчати їх правил безпечної поведінки й учити розпізнавати ризики відповідно до віку дитини.

На платформі можна знайти меми із котами, які в гумористичній формі пояснюють, як правильно переписуватися із незнайомцями, поради для дорослих, а також курс «Убезпечені дорослі = у безпеці діти», який пояснює, як бути компетентними та впевненими в темі запобігання сексуальному насильству.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.