Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

ЖиттяЄ питання: як менструальний цикл впливає на креативність жінок

Є питання: як менструальний цикл впливає на креативність жінок — Життя на Wonderzine

І до чого тут шлюбна поведінка

Жінки демонструють вищий рівень креативності під час овуляції. Це визначили в дослідженні, опублікованому в International Journal of Environmental Research and Public Health.

У дослідженні взяла участь 751 жінка, яка зазначила, що не застосовує гормональні контрацептиви й не вагітна. Вони також вказали дату першого дня останньої менструації, і дослідники використали цю інформацію для розрахунку етапу менструального циклу кожної жінки, наскільки висока її вірогідність завагітніти в конкретний день.

Учасниці виконали творче завдання, де вимірювалася їхня здатність генерувати можливі рішення до однієї проблеми. Жінкам показали малюнок і попросили протягом п’яти хвилин поставити якомога більше питань до зображення. Потім чотири незалежні експерти оцінили оригінальність, різноманітність і кількість запитань учасниць.

Дослідники виявили: що ближче жінка до періоду овуляції, то більш креативно вона мислить. Питання ставали більш унікальними та різносторонніми, хоча їхня кількість не збільшувалася.

Дослідники вважають, що це пов’язано зі шлюбною поведінкою. У періоди овуляції тіло жінки посилає сигнали про статус готовності до зачаття, щоб привабити партнера. І креативність можна вважати одним із таких сигналів.

Фото: Ouch!

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.