Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

ЖиттяПари, які разом дивляться порно, частіше задоволені своїми стосунками – дослідження

Так само як і ті, що зовсім не дивляться порно

Спільний перегляд порнографії в парі асоціюють із вищою якістю стосунків. Зокрема, такі партнери більш задоволені своїми романтичними стосунками та сексуальним життям. Про це свідчить дослідження, опубліковане у Frontiers in Psychology.

Для свого дослідження вчені проаналізували дані про 761 гетеросексуальну пару. Дослідники виявили позитивний зв’язок між спільним переглядом порно та якістю стосунків. Партнери, які часто переглядають порно разом, звітували про більшу задоволеність стосунками. Задоволення від стосунків і сексу в парі, як правило, було найвищим, коли партнери або часто разом дивилися порно, або не робили цього взагалі.

Дослідники також виявили, що перегляд порнографії одним із партнерів окремо від іншого був пов’язаний зі зниженням якості стосунків. Наприклад, партнери, які часто дивилися порнографію окремо, мали тенденцію до погіршення стосунків і сексуального задоволення, коли водночас їхній партнер повідомляв, що нечасто дивиться порно.

«Я думаю, що найважливіше, що ми виявили, – це те, що зв’язок між переглядом порнографії та якістю стосунків не такий простий, як декому хотілося б вірити. Наше дослідження показує: що більше людина дивиться порно наодинці, то гірше якість її стосунків, але лише тоді, коли інший партнер рідко або ніколи не дивиться порнографію наодинці», – сказав автор дослідження Тейлор Когут.

Учені наголосили, що результати не дають змогу стверджувати, що порно допомагає або шкодить взаєминам. Однак негативні асоціації між використанням порно та сексуальним задоволенням в цьому дослідженні можна пов’язати з відмінностями партнерів у сексуальному потязі. У майбутньому автори дослідження планують вивчити тему більш глибоко.

Зокрема, Когут поділився планами щодо схожого опитування для ЛГБТ-пар. Він спробує оскаржити міф про те, що перегляд порно є більш шкідливим для чоловіків, ніж для жінок.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.