Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

ЖиттяMale gaze. Тіктокерки показують, як змінився їхній стиль, коли вони почали одягатися для себе

Однак деякі користувачі почали критикувати тренд

Тіктокерки почали новий тренд, у якому порівнюють, як змінився їхній стиль, коли вони вирішили не звертати увагу на думку оточення щодо їхнього одягу. Однак подібні відео почали критикувати в мережі.

Під мікс пісень Тейлор Свіфт більшість авторок відео показують свої фото до й після трансформації гардероба. На початку вони показані в більш «відвертих» образах, із короткими шортами, декольте, мініспідницями, яскравим макіяжем. А на фото після тіктокерки найчастіше позують в сучасних і більш автентичних образах, які їм ближчі, як-от зі «сміливими» принтами, яскравими кольорами, хендмейд-елементами та натуральним макіяжем. Деякі дівчата також показують, що припинили публікувати лише фото з собою заради компліментів чи лайків і почали ділитися ближчим до них контентом, наприклад знімками з подорожей, спільними фото з друзьями.

@brookiebarry

I’ve never felt so beautiful ❤️ ##taylorswift ##swiftie ##malegaze ##femalegaze ##selflove

♬ atw x champagne problema - Pablo
@audreycastaner

highly recommend ##greenscreen

♬ atw x champagne problema - Pablo

Метою тренду, який налічує майже 8 тисяч відео, є показати, що іноді жінки обирають одяг не за своїми вподобаннями, а з думками про те, що про них думатимуть інші, чи викличуть вони симпатію оточення. Часто відео доповнюють хештегом male gaze («погляд чоловіка»), що, зокрема, означає підлаштування жінки в реальному житті, літературі або кіно під певні стандарти краси, щоб на них звертали увагу.

@lovechloejane

ohhhh i wasted so much time believing that thinness was all i had to offer the world ?? (credit to beaut @thebeccamurray) ##foryou ##bodyneutrality ##bodyacceptance ##selflove

♬ atw x champagne problema - Pablo
@ifyouwenttomyhshekoff

it was a recent switch ight

♬ atw x champagne problema - Pablo

Однак під хештегом можна знайти відео, які засуджують тренд. Зокрема, деякі користувачі TikTok висміюють ідею роликів або ж висловлюють думку, що авторки не увідомлюють важливості цієї теми, а показують, що в них поліпшилося почуття стилю або що тепер вони просто слідують сучасним трендам. Хтось зазначає, що сексуальний одяг не буде автоматично означати, що жінка одягається заради чоловіків чи взагалі когось іншого, адже їй просто може подобатися такий стиль.

Раніше ми розповідали про TikTok-тренд, у якому жінки показують, як би одягалися у світі без чоловіків.

ТЕКСТ: НАСТЯ МАТРУНИЧ

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.