Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

ЖиттяУчасниці реаліті-шоу частіше зазнають онлайн-знущань, аніж їхні колеги-чоловіки

Учасниці реаліті-шоу частіше зазнають онлайн-знущань, аніж їхні колеги-чоловіки — Життя на Wonderzine

Та що найчастіше про них пишуть

Жінки, які беруть участь у реаліті-шоу, частіше зазнають знущань в інтернеті, аніж чоловіки. Про це йдеться в дослідженні Demos thinktank у партнерстві з BBC Panorama.

Експерти проаналізували 90 000 публікацій і коментарів про учасників та учасниць популярних реаліті-шоу Love Island та Married at First Sight. У першому шоу учасники відправляються на ізольований острів, і для виживання вони мають побудувати з кимось дружні або любовні стосунки. Друге шоу – британська адаптація шоу, яке в Україні виходить під назвою «Одруження наосліп».

Як виявилося, 26% публікацій про учасниць шоу були образливими, про учасників – 14%, що означає вищий рівень знущання над жінками. Найчастіше учасниць назвали божевільними, емоційно нестабільними, підступними, злими, неприємними та пихатими. Образливі коментарі в бік чоловіків зазвичай також були мізогіністичними: їх називали слабкими, занадто м’якими та жалюгідними. Глядачі хотіли, щоб вони були більш «маскулінними» й «не вели себе як жінки».

Учасниць реаліті-шоу також частіше об’єктивізують. Дослідники проаналізували один із форумів у мережі Reddit, який був спеціально створений для того, щоб обмінюватися фото та скриншотами учасниць Love Island. Приблизно 13% публікацій явно об’єктивізували жінок: у 9% згадувалися їхні частини тіла, у 3% користувачі уявляли статеві акти, вчинені з учасницею, включаючи груповий секс з іншими учасниками форуму. У 4% публікацій згадувалися або показувалися акти мастурбації учасників форуму на учасниць.

Коментатори також часто згадували, що жінки поводять себе так, як не повинні: їх охарактеризовували як занадто гучних, дратівних, впевнених, невмотивованих. Користувачі сказали, що деякі учасниці не заслуговували поваги або щастя. У дослідженні йдеться, що через це з’являється відчуття, що жінки не заслуговують говорити, мати стосунки, носити певний одяг, виглядати певним чином, виражати себе, не викликаючи ненависть і критику.

Онлайн-знущання над жінками доводять до того, що користувачки хочуть припинити свою активність та активізм у соціальних мережах. Жінок соромлять за їхні тіла, сексуалізують, погрожують їхній кар’єрі, обіцяють фізичну розправу тощо. Водночас багато з цього подається як «жарт», і користувачі намагаються запевнити жінок, що вони все перебільшують. Одна з користувачок, наприклад, отримала погрозу смерті як «жарт».

Фото: Love Island

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.