Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

ЖиттяЧоловіки більше страждають від розриву стосунків, ніж жінки – дослідження

Дані на основі обговорень на онлайн-платформах

Чоловіки сильніше страждають від розриву стосунків і частіше обговорюють емоційний біль онлайн, як порівняти з жінками. Такого висновку дійшли британські та швейцарські психологи, повідомили в Journal of Social and Personal Relationships.

У дослідженні використали дані 184 тисяч людей, які звернулися по допомогу в онлайн-платформи. Автори експерименту проаналізували демографічні та психологічні характеристики й визначили найпоширеніші теми, щодо яких зверталися люди, зокрема, проблем у стосунках.

Багато користувачів платформи розповідали про комунікативні проблеми, кожен восьмий казав про проблеми з довірою в парі. Водночас аналіз показав, що найчастіше люди, які розповідають про труднощі в стосунках, згадували емоційний біль, а не суть проблеми.

Дослідники також виявили, що чоловіки обговорюють свій біль з приводу «розбитого серця» набагато частіше, ніж жінки. Загалом вони також частіше використовують онлайн-платформи, щоб отримати допомогу в разі складнощів у стосунках. Протягом експерименту вони більше обговорювали теми душевного болю, побачень, вечірок, особистих якостей і мови, а жінки частіше згадували теми, пов’язані з фінансами, насильством, відстанню та домашніми справами.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.