Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

ЖиттяДо закладок: сайт Стамбульської конвенції проти насильства

Про установи та переваги ратифікації документа

В Україні запустили сайт Стамбульської конвенції проти насильства, де можна знайти відповіді на питання, що стосуються суті документа. На платформі можна прочитати, що ж таке Стамбульська конвенція, її установи, до чого призведе ратифікація та як вона поліпшить життя українців та українок.

До створення сайту долучилися понад 50 громадських організацій, які входять у коаліцію «За Стамбульську конвенцію».

Стамбульська конвенція допомагає запобігати насильству, захищає постраждалих і встановлює відповідальність за вчинення насильства, зокрема домашнього. Вона покликана захищати жінок, дітей і чоловіків.

За даними Національної гарячої лінії з питань попередження домашнього насильства, торгівлі людьми та гендерної дискримінації, за 9 місяців 2021 року було 27 тисяч звернень від постраждалих. З них – 95% щодо домашнього насильства. 84% таких звернень від жінок. Щороку 600 людей помирають від домашнього насильства.

Україна підписала Стамбульську конвенцію ще 10 років тому. Проте Верховна Рада досі не ратифікувала документ, який може врятувати життя тисячам українців щороку.

30 листопада у Києві під Офісом Президента України відбудеться громадська акція «Відчинимо правду про насильство», на якій вимагатимуть ратифікацію Стамбульської конвенції.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.