Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

ЖиттяДо закладок: AR-проєкт будинку Анни Франк, присвячений проявам нетерпимості

П’ять історій людей, які зазнали дискримінації

Будинок-музей Анни Франк в Амстердамі запустив проєкт The Bookcase for Tolerance («Книжкова шафа толерантності»), що висвітлює проблему дискримінації й нетерпимості на прикладі історій п’яти людей. Переглянути проєкт можна на сайті та в мобільному застосунку.

Ініціативу назвали на честь книжкової шафи, яка закривала таємний прохід у житло, де були змушені ховатися Анна Франк та її сім’я. Проєкт створили на тлі опитувань у США 2020 року, які показали, що майже дві третини американської молоді не знали, що під час Голокосту було вбито шість мільйонів євреїв, і загалом мали недостатньо знань з цієї теми.

AR-застосунок показує історію самої Анни, яка загинула через антисемітизм. Окрім цього, користувач може познайомитися ще з 4 людьми, які стикаються з нетерпимістю сьогодні. Ми дізнаємося історію Даліт, яка зазнає антисемітизму, Міс – небінарної трансперсони, яка регулярно стикається з нерівністю; Куей – темношкірої жінки, яка зазнає расизму, а також Маджда – біженця, який теж стикається з упередженнями.

Застосунок з AR-ефектом розробили за допомогою фотограмметрії – техніки просторового сканування, заснованої на фотографічних зображеннях, яка фіксує місця, об’єкти й людей в 3D. Команда змоделювала та відтворила кімнати п’яти головних героїв, щоб користувачі могли «отримати захопливий віртуальний досвід і досліджувати особисті деталі життя молодих людей».

За словами розробників, вони мали на меті створити «інноваційний інструмент, який допоможе протистояти цій соціальній чумі під назвою нетерпимість».

The Bookcase for Tolerance доступний на AppStore і Google Play.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.