Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

ЖиттяНа кого підписатися: українська фотографка, яка створює взуття з випадкових предметів

Квіти, медичні маски, келихи й багато іншого

Ліза Литовка – українська фотографка, відома своїм незвичним хобі фотографувати ноги у взутті із вигаданих предметів. Сьогодні про роботи Лізи розповідають Dazed і The Guardian.

Своїм креативним баченням дівчина ділиться в інстаграмі, на який підписані 25 тисяч людей. Здається, тут зовсім немає правил: для взуття дівчина використовує квіти, фрукти, овочі й інші неочевидні речі на кшталт медичних масок, нижньої білизни, слайму з глітером і солодкої вати. Роботи Лізи часто виглядають як справжні артоб’єкти та збирають багато позитивних коментарів.

«Мене надихає Київ – живий і різний. Тут настільки багато дивного, випадкового, неймовірного, що, якщо перестати бачити це запиленим оком, то відчуваєш чудову неможливість того, що відбувається. Мене надихає та захоплює щире й інколи наївне прагнення людини до краси. Подобається розглядати, яку красу обирають для себе люди», – поділилася Ліза із Wonderzine Україна.

За словами авторки, взуття для неї є основою будь-якого образу. Варто зазначити, що формою роботи Лізи дійсно нагадують звичні підбори або кросівки, проте в іншій інтерпретації. Часто вони перегукуються з актуальними темами з ноткою гумору, що допомагає по-іншому подивитися на проблему. Наприклад, під час локдауну Covid-19 Ліза почала частіше публікувати свої роботи, серед яких підбори з туалетного паперу й «карантинний» педикюр із желейними ведмедиками.

«Взуття – це круто, це є основа та засіб пересування. Трапляється, що в мене народжуються колючі й незручні туфлі, іноді в цьому їхній сенс, але я настільки залучена та занурена в них, що не помічаю складності. Я намагаюся робити в певному сенсі чарівне взуття, за допомогою якого можна пересуватися в будь-який світ або тікати від цього, якщо потрібно», – каже Ліза.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.