Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

ЖиттяНа кого підписатися: спільнота скейтерок GRLSWIRL

Жіноче об’єднання хоче надихнути людей побороти страхи та комплекси

GRLSWIRL – команда скейтерок, які допомагають жінкам, транс-персонам і небінарним людям «віднайти свою силу завдяки катанню на дошці». Колектив GRLSWIRL організовує масові заходи для скейтерок, випускає власний мерч і займається благодійністю. На їхню сторінку в Instagram підписалися понад 170 тисяч користувачів.

Маленький жіночий колектив із США під назвою GRLSWIRL розпочав свою діяльність у лютому 2018 року. Скейтерки об’єдналися разом, щоб створити безпечний простір, де можна «кататися на дошці, тусуватися, знаходити друзів і бути собою». За останні роки їхня невелика команда перетворилася на цілу спільноту.

«Наша жіноча команда, де всі обрали різноманітні життєві шляхи, сподівається довести, що не потрібно бути якоюсь особливою людиною, щоб стати на скейтборд. Ми справді віримо, що наші історії та підтримка спільноти зможуть надихнути людей побороти власні страхи та комплекси, просто спробувавши щось нове», – пишуть GRLSWIRL.

Об’єднання вже зібрало понад 25 тисяч доларів, щоб допомоги місцевим неприбутковим організаціям, і заснувало менторську програму для молоді. У її межах більше 300 дітей зі США та Мексики освоїли катання на дошці. Крім того, GRLSWIRL займається прибиранням пляжів, влаштовує благодійні заходи, а також приймає пожертви на кшталт скейтів, предметів жіночої гігієни й інших корисних речей, які віддає на потреби власної спільноти або організацій поза нею.

«Скейтбординг руйнує типові для гендерів кордони, які встановлюють у головах дівчат із народження. Він учить їх, що вони спроможні на все незалежно від статі. Ми заохочуємо наших підопічних підтримувати одна одну, бути свідомими та, головне, добрими. Ми віримо, що, об’єднавши молодше покоління зі старшими менторками, дамо їм позитивний приклад для наслідування», – зазначено на сайті GRLSWIRL.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.