Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

ЖиттяЄ питання: як піклування про себе допоможе досягти цілей на рік

Поради психологині

Новорічні свята – період, коли багато людей починають підбивати підсумки за минулі 12 місяців і ставити цілі та формулювати бажання на минуле. Однак за поспіхом і прагненням до досягнень ми можемо забувати про турботу про себе, розповідає психологиня та експертка з самоспівчуття Крістін Нефф.

Якщо обирати лише одну річ, на якій слід зосередитися в новому році, Нефф радить сконцентруватися на проявленні співчуття до себе. Психологиня ділиться: радше відволіктися від обіцянок і великих задач на майбутнє та спробувати ставитися до всіх подій зі співчуттям і піклуванням про себе.

Нефф зауважує, що її порада не означає, що можна забути, наприклад, про ціль слідкувати за своїм здоров’ям. Експертка пояснює, що слід спробувати відволіктися від спроб «зробити все правильно» й натомість відкрити своє серце. «Ви повинні бути свідомі та практикуватися, тому що розум не прагне до цього. Мета практики – просто бути співчутливим. Неважливо, наскільки це не ідеально, співчуття можна проявити і в безладі».

У підсумку Нефф додає, що нормально не відчувати бажання ставити цілі наприкінці важкого року. Натомість психологиня радить підбадьорювати, співчувати й підтримувати себе, що додасть мотивацію та сили на нові досягнення.

Читайте матеріал Wonderzine Україна про те, як правильно ставити цілі й чи можуть мрії стати реальністю.

Розповісти друзям
1 коментарпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.