Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

ЖиттяВ Україні випустили комікс про стигматизацію постраждалих від сексуального насильства

Історія присвячена дівчині з Кривого Рогу, яка зазнала сексуального насильства на випускному

В Україні випустили комікс «Сама винувата. Історія дівчини, у зґвалтування якої ніхто не повірив», що розповідає історію дівчинки, яку на випускному зґвалтував шкільний хореограф. Комікс піднімає тему стигматизації постраждалих від сексуального насильства. Про це пише «Читомо» з посиланням на Facebook авторки коміксу Марії Бліндюк.

Історія, із якої зробили комікс, стосується злочину, що стався наприкінці червня 2021 року. Тоді поліція підтвердила початок розслідування, коли вчитель хореографії зґвалтував школярку під час випускного вечора. Коли постраждала подала заяву, правоохоронці запропонували їй «зіграти весілля» з нападником. Розслідування досі триває, а вчителю не оголошують підозру. Справу закривали вже тричі.

Над створенням коміксу працювали авторка Марія Бліндюк, редактори Самуїл Проскуряков та Олександр Дьомін і художниця Анна Коваль.

«Єдина причина, чому дівчина погодилася пройти цей шлях і розповісти свою історію: вона хотіла довести, що про насильство мовчати не можна. Цей комікс показує наслідки зґвалтування. Емоції та страхи жертви, які так хочуть приховати. Те, що пропонують забути, як страшний сон. Тільки от цей сон не закінчується, а повертається до неї знову й знову в кошмарах», – пояснює Марія Бліндюк.

Авторка додала, що наразі дівчина відчуває потребу в психологічній підтримці й почала займатися з психотерапевткою на платній основі. Адвокатка постраждалої домагається продовження розслідування.

Переглянути повну версію коміксу можна за посиланням.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.